Hivatalos: hamarosan jönnek a vadonatúj iPadek

Almás Pletykák   |   2024.04.24 - 09:34   |   Írta: L Ferenc   |   1282
24. ápr Hivatalos: hamarosan jönnek a vadonatúj iPadek

Az Apple május elején izgalmasnak ígérkező termékbemutató rendezvényt fog tartani.

Immár több, mint másfél éve annak, hogy az Apple legutóbb új iPadeket mutatott be, hamarosan azonban végre megtörik a csend, és az amerikai vállalat vadonatúj tableteket mutat be. Ennek ékes bizonyítéka, hogy az Apple hivatalosan bejelentette: május 7-én, vagyis két hét múlva kedden termékbemutató rendezvényt fog tartani. 

Ennek az igencsak izgalmasnak tűnő eseménynek többek közt az új iPad Pro és iPad Air modellek lehetnek a főszereplői, és jó eséllyel érkezik a vadonatúj Apple Pencil, és a masszívabb kialakítású, nagyobb trackpades új Magic Keyboard is.

Iparági források szerint az Apple az iPad Pro termékskála esetében végre meglépi a sokak által várva várt OLED-re váltást. 

Az Apple 2027-ig nem kevesebb, mint kilenc olyan új terméket fog piacra dobni, melyben OLED képernyő lesz. A 11, illetve 13 colos méretűnek ígérkező, átpozicionált frontkamerás OLED-es új iPad Prók után 2025-ben jöhet a 16 colos OLED paneles MacBook Pro, amit egy évvel később követhet a hasonló kijelző 14 colos MacBook Pro, a 13 és 15 colos MacBook Air, a 10,9 colos iPad Air, illetve a 8,7 colos iPad mini. Pletykák szerint 2027-ben hullhat le a lepel a 12,9 colos OLED kijelzős vadonatúj iPad Airről. 

Az OLED technológia legfőbb előnyei közé sorolható a nagyobb csúcsfényerő, a magasabb kontrasztarány, a pontosabb és élénkebb színtér, illetve a hatékonyabb működés által biztosított alacsonyabb fogyasztás. Megjegyzendő, hogy már most is kaphatók OLED-alapú Apple termékek, elég csak az iPhone mobilokra és a Watch okosórákra gondolni. 

A DxOMark aktuális kijelző toplistáján jelenleg a tizenegyedik helyen találhatók a legjobb Apple termékek, a 149 pontra értékelt iPhone 15 Pro Max és az iPhone 15 Pro, illetve a korábbi iPhone 14 Pro Max és iPhone 14 Pro. E tekintetben jelenleg a 157 pontos Honor Magic6 Pro viszi a prímet, a második pedig a 155 pontos Samsung Galaxy S24 Ultra. 

Visszakanyarodva a május 7-i termékbemutatóra, a 11 és 13 colos új iPad Prók mellett említést érdemel még a 10,9 és 12,9 colos új iPad Air páros, melyek közös vonása a Mini LED kijelzőtechnológia. Utóbbi a jelenlegi iPad Prókból lehet ismerős, és az IPS LCD paneles aktuális iPad Aireknél nagyobb HDR fényerővel, jobb kontraszttal és alacsonyabb fogyasztással kecsegtet. 

Várakozások szerint az Apple összes új tabletét a nagy teljesítményű és hatékony működésű új M3 chipset hajtja majd. 

A 11 colos iPad Pro hivatalos magyarországi indulóára 400 ezer forint, a 12,9 colos változat pedig minimum 550 ezer forint kifizetését követően vihető haza. Az iPad Air alapára 300 ezer forint, az USB-C-s Apple Pencil 37 ezer forintba, a második generációs Apple Pencil pedig 63 ezer forintba kerül. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése