Az Apple bemutatta az új M4-es iPad Pro-t

Apple Hírek   |   2024.05.07 - 17:01   |   Írta: ARPII   |   480
07. máj Az Apple bemutatta az új M4-es iPad Pro-t

Lenyűgöző kijelző, M4-es processzor, és még sok más.

Tim Cook szerint ez az iPad legnagyobb napja, a megjelenése óta. Ez egy igazán merész kijelentés, ennyi idő után frissítések nélkül viszont ezt el is várjuk. Emellett azt is hozzátették, hogy nem csak hogy kitolják a határokat, hanem egyenesen le is rombolják őket.

 

Külső

Hallhattuk már a pletykákból, de most már biztos, az iPad Pro az Apple eddigi legvékonyabb eszköze, vékonyabb mint az iPod Nano. Az eszköz két méretben érkezik, 11, illetve 13 hüvelykes.

 

Itt elhangzott, hogy egy OLED panel nem elég ahhoz, hogy elegendő fényerőt biztosítson egy kimagasló XDR kijelzőhöz. Ezért az Apple egy második OLED panelt rakott az iPad Pro-ba „tandem OLED” technológiával, hogy elérhesse a hirdetett 1.000 nites fényerőt, illetve az 1.600 nites csúcs fényerőt, HDR tartalmak nézése esetén. Ezt Ultra Retina XDR-nak nevezték, ami mindkét méretű modellhez érkezik majd.

 

Az előlapi kamera átvándorolt az iPad hosszabbik élére, így fekvő módban is kényelmesen tudunk majd FaceTime-olni, amit a Center Stage is segít majd. A hátlapi kamera is kapott néhány újdonságot, például egy új vakut, ami most már segít a dokumentum szkennelésben, így sosem fogunk árnyékot vetni többet egy papírra, ha be szeretnénk olvasni.

Nem kifejezetten az iPad-hez kapcsolódik, vagyis igazából igen. Ez nem más, mint a Magic Keyboard, ami most először fém házat kapott, aluminiumot egészen pontosan. Emellett két, az iPad Pro-val passzoló színben lesz majd elérhető, illetve teljes értékű funkció sorral is rendelkezik majd a billentyűzet tetején.

 

Emellett bemutatkozott az új Apple Pencil is, pontosabban az Apple Pencil Pro, amivel egy újabb szintre emelte az Apple a rajzolás élményét.

Apple Pencil Pro

 

Belső

Először az Apple történetében, egy új saját gyártású processzort nem a MacBook családnál, hanem az iPad modelleknél mutatnak be. Igen, az M4-es lapka kerül majd az iPad Pro motorházteteje alá. Ez 50%-os teljesítménynövekedést jelent majd CPU szinten az eddigi M2 után. Ennek köszönhetően valós időben, élőben láthatunk majd tükröződéseket a játékokban, ami eddig csak MacBook-ok esetében volt jelen.

 

2023 az AI-ról szólt, az Apple viszont eléggé hallgatag volt ilyen téren, legalábbis nem mondták ki direkt. Most viszont számtalanszor hallhattuk a mágikus kifejezést, illetve annak Apple-ös megfelelőjét, a Neural Engine-t, amit az Apple már évek óta alkalmaz az eszközeiben. A cég szerint az M4-ben lévő egység minden eddigi PC-ben található AI kompatibilis hardvernél erősebb.

 

Szoftver

Mit ér egy jó hardver szoftver nélkül, igaz? Ezt az Apple sem gondolta másképp, ugyanis az új Final Cut Camera funkcióval, az iPad-ünkkel élőben nézhetünk egyszerre akár négy kamera képét is, ami megkönnyíthet egy forgatást. Emellett frissítést kapott a Logic Pro 2 is, zene generálásra, remixelésre, és még sok másra.

 

Árazás

Az iPad Pro 999 dollárról fog indulni, 11 hüvelykes kijelzővel, a 13 hüvelykes modell pedig 1.299 dollárba fog majd kerülni. Magyarországi árazást illetően hamarosan jelentkezünk majd.

iPad Pro Pricing

 

Ti mit gondoltok az új iPad Pro-ról? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás - Apple


Kommentek megjelenítése