Apple Watch Series 7 vs Apple Watch Series 6 és korábbi modellek

Hardver Hírek   |   2021.10.11 - 09:48   |   Írta: ARPII   |   11156
11. okt Apple Watch Series 7 vs Apple Watch Series 6 és korábbi modellek

Mennyit fejlődött a cég okosórája?

Az Apple Watch Series 7 még szeptemberben mutatkozott be hivatalosan a nagyérdemű számára, az iPhone 13 széria mellett. Az óra már előrendelhető az Apple oldalán, a kiszállítások pedig október 15-én érkeznek majd meg az első vásárlókhoz. Az új hardver elsőre nem tűnik nagy fejlesztésnek, persze ez attól is függ, hogy melyik modellhez viszonyítunk. Mi most éppen ezért összehasonlítjuk Nektek az idei és a tavalyi modellt, valamint pár korábbi verziót is, hogy egy szélesebb képet kaphassatok arról, mennyit is fejlődött valójában az Apple Watch az évek során.

 

Az amerikai cég okosórája nem feltétlenül egy olyan termék, amit évente akarnánk frissíteni, hiszen a sokadik generációra már igazán kinőte a gyerekbetegségeit. Éppen ezért, most a harmadik generációtól egészen a hatosig mindent felvonultatunk Nektek, hogy látszódjanak az eltérések.

 

Processzor és Tárhely

Érdekes módon, úgy tűnik, hogy az Apple ugyanazt a 64-bites, két magos processzort használja a Series 7-ben, mint a Series 6-ban. Igaz a SiP (system in package) egységet „S7”-nek nevezik, de attól a processzor még ugyanaz.

 

Ez azért is igaz kell hogy legyen, ugyanis a bemutatón egyetlen szó sem esett a Series 7 processzorjáról, vagy a számítási teljesítményéről. Így különösebb sebességváltozásra nem is kell számítanunk a Series 6 és Series 7 között, azonban korábbi modellekről érkezve bizonyára szembetűnő lesz a változás, kiváltképp ha több generációval régebbi az óránk.

Emellett nem csak a processzor változott, ugyanis ha a 3-as vagy 4-es modellről érkezünk, akkor a tárhelyünk is megduplázódhat, vagy akár meg is négyszereződhet 32GB-ra.

 

Ház és Kijelző

A két legszembetűnőbb változás az Apple Watch Series 7-tel a nagyobb ház 45, illetve 41mm-el, valamint a nagyobb kijezlő. Utóbbi 20%-kal nőtt a Series 4-6/SE-hez képest, valamint elképesztő 50%-kal a Series 3-hoz képest.

 

Emellett azt is érdemes fontolóra venni, hogy ha a 3, 4 vagy az SE modellről érkezünk, akkor kapunk always on kijelző funkciót is.

 

Akkumulátor és Töltés

További változások közé tartozik a töltés, ami a Series 7-ben már 33%-kal gyorsabb az elődmodellnél. Ez annyit tesz, hogy 0-ról 80%-ra 45 perc alatt tölt fel a készülék 60 perc helyett. Amennyiben pedig használjuk az alvásfigyelő funkciót is, az esetben 8 perc töltéssel 8 óra ilyen jellegű használatot nyerünk majd.

Sajnos az összesített akkumulátoridőnk nem nőtt, ez továbbra is „akár” 18 óra a Series 3 óta.

 

Főbb Funkciók

Itt egy rövid és tömör összefoglaló táblázatot láthattok a legfontosabb funkciókról, amit az egyes Apple Watch modellektől kaphattok.

 

Árazás

Az Apple Watch Series 7 indulóára 159 990 Ft lesz a 41mm-es modell esetében, míg a nagyobb 45mm-es modellért már 169 990 Ft-ot kell majd fizetnünk, a Cellular opció pedig további 40 000 Ft-unkba fog kerülni mindkét méret esetében.

Ezzel szemben az Apple weboldalán elérhető következő modell az Apple Watch SE 109 990 Ft-ról indul a 40mm-es modell esetében, a 44mm-es pedig 119 990 Ft-ba kerül majd. Itt a Cellular opció szerencsére csak +20 000 Ft költséget jelent, ami a legdrágább esetben is csupán 139 990 Ft.

Végül pedig a harmadik modell, amit a gyártónál el tudunk érni, a Series 3. Ő 77 990 Ft-ról indul 38mm-es házzal, a 42mm-es modell pedig 87 990 Ft-unkba kerül majd. Itt még nem elérhető Cellular modell, így csak a szíjakkal tudunk variálni, ha szeretnénk.

Természetesen nem csak az Apple árulja az óráit, így más boltban is szétnézhetünk, ha nekünk elegendő lenne egy hatodik generációs modell is. Az iSTYLE weboldalán például 149 900 Ft-ról indul az Apple Watch Series 6, amennyiben a 40mm-es opciót választjuk, de megvásárolhatjuk a nagyobb 44mm-est is, 159 900 Ft-ért. Ez csupán 10 000 Ft-tal olcsóbb mint a Series 7, ennyit pedig szerintünk igazán megér az az óra, még ha nem is sokkal jobb.

Ami a váltást illeti, mi Series 6-ról nem igazán tartjuk „megérősnek”, a 7-es modell inkább csak egy harmatgyenge 6S lett. Viszont, amennyiben 3-as, 4-es, vagy SE modellünk van, az esetben drasztikus változásokat tapasztalhatunk majd kijelző, always-on display, gyorsabb töltés, és a számos új egészség megőrző funkció terén.

 

Forrás: 9to5Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése